juichen top 10

De aanleiding voor deze blog werd gegeven door Pa Modou Kah. Hij maakte zaterdag 16 april in de 60ste minuut een wereldgoal (zo maakt hij hem nooit meer.) Vol met adrenaline en een overdosis zelfvertrouwen, waar kennen we dat van (Cantona),vierde hij zijn goal. Maar ach we nemen het die jongen niet kwalijk als we bedenken dat hij in 15 seizoenen betaald voetbal pas 19 gescoord heeft.

We starten de top 10 deze week met een wel heel speciale manier van juichen…

  1. Het toneelstukje. Op 1 staan onze IJslandse vrienden die beter toneel kunnen spelen dan voetballen. Hun manier van doelpunten vieren gaat heel de wereld over.
  2. Dansen. We gaan terug naar 1990 voor de grondlegger van het dansend juichen; Roger Milla. Hierna volgende vele imitaties op het Afrikaanse continent. Uiteraard worden tegenwoordig ook eigentijdse dansen ingezet om een goal te vieren wat dacht je van de robot van Peter Crouch of deze breakdance.
  3. Turnen. Wat dacht je van deze van Nani, Jokinen of Klose.
  4. Vader geworden? Dat is wel een feestje waard. Ooit is Bebeto (wie kent hem niet) er mee begonnen in wedstrijd tegen Nederland op het wk ’94. En vele variaties volgde, de speen en de duim.
  5. De schuiver, voor deze manier van juichen ben ik wel een heel mooi filmpje tegen gekomen van het team Seolto 5.
  6. Arrogantie, tegenwoordig zijn we er aan gewend, maar hoe Mateja Kezman zijn goals vierde dat kon toen echt niet door de spreekwoordelijke beugel.
  7. Shirt uit. Inmiddels is het verbannen uit het voetbal, door middel van een gele kaart en Diego Forlan laat hier zien waarom.
  8. Stapelen. Deze manier van juichen is vrij bekend en bestaat al heel lang. In het dit filmpje gaat 1 speler alleen iets te ver.
  9. Gelijk doelpunt tegen, juichen heeft ook wel eens een keerzijde zo ondervindt ook deze keeper van Bayer Leverkussen.
  10. Fail, juichen gaat ook welleens fout. Don’t try this at home: Zenden, de superman,  camerakopstoot en de ‘gewone’ kopstoot.

Mis je nog iets of heb je nog meer mooie filmpjes om te delen? Let me know, post een reactie onder dit bericht of laat iets achter op facebook of twitter!

Anders dan gebruikelijk komt vrijdag de eerst volgende blog uit, door een gastblogger. Het onderwerp van deze blog is de ontknoping van de eredivisie. Wordt het FC Twente, Ajax of toch nog PSV? Neem alvast een voorproefje hierop en laat je mening horen!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op juichen top 10

  1. Jeroen zegt:

    Ik heb nog 2 mooie filmpjes:

    Eentje van een schuiver van de coach: http://www.youtube.com/watch?v=GAp3oaMAYSw&feature=related

    En de ander richt zich voornamelijk op de reactie die het teweeg brengt bij de supporters van de tegenpartij: http://www.youtube.com/watch?v=JTlb1GRb7RA

Plaats een reactie