clubiconen top 10

Woensdagavond 13 april lag in mijn bed te kijken naar de Champions-League ‘kraker’ Spurs vs. Real Madrid. Deze wedstrijd was allang gespeeld maar in de 45ste minuut gebeurde er iets bijzonders; de Real-supporters scandeerden minutenlang de naam van Raul. Hun held die op dat moment in Gelsenkirchen door te scoren persoonlijk de uitschakeling van Sneijder & co voor zijn rekening nam.

Met veel respect voor Raul, besefte ik dat veel clubs wel zo’n speler hebben vandaar hierbij het eerste lijstje:

‘De Clubiconen top 10’

  1. Raul (Real Madrid), uiteraard Raul Blanco Gonzalez. Hij debuteerde op 17-jarige leeftijd bij Real Madrid. Na 16 seizoenen het maagdelijk wit te hebben gedragen, speelt hij nu bij Schalke 04. 
  2. Del Piero (Juventus), ‘Alex’ is het echt het toppunt van clubliefde. Na het omkoopschandaal in 2006 verlieten bijna alle sterspelers Juventus, maar Del Piero bleef zijn club trouw.
  3. Gerrard (Liverpool FC), waar Owen vertrok bleef Gerrard. De Engels international is het boegbeeld van ‘The Reds’.
  4. Totti (AS Roma), voetbalt al heel zijn leven bij AS Roma. Al als kind was hij supporter van de club. In Italië is hij vaak mikpunt van ‘slechte’ grappen zoals deze. “Totti probeert een puzzel te maken en het kost hem bijna 4 maanden. Als hij klaar is draait hij de doos om en ziet hij staan: Van 2 t/m 4 jaar. Totti: Ah, dan ben ik dus een genie.”
  5. Giggs (Manchester United), 609 wedstrijden en 110 goals. De Welshman heeft alles gezien en meegemaakt. Hij begon met Man. United in de First Division en heeft inmiddels alles gewonnen wat er te winnen valt.
  6. Terry (Chelsea FC), de robuuste verdediger staat vooral bekend om zijn harde tackels en mentaliteit. Maar was in 2010 vooral negatief in het nieuws door zijn buitenechtelijke affaire met de vriendin van teamgenoot Wayne Bridge. 
  7. Xavi (FC Barcelona), is 1 van de weinige spelers op deze wereld die alles gewonnen heeft wat er te winnen valt; individueel, clubverband en ook internationaal.
  8. Javier Zanetti (Internazionale), ‘the silent engine’ van Internazionale speelde in zijn heel leven voor 3 verschillende clubs. 2 in zijn geboorteland Argentinië en Inter. Hij heeft sinds oktober 2010 een mooi record op zijn naam staan: oudste doelpuntenmaker in de Champions League ooit (37 jaar en 71 dagen). Opvallend feitje is dat zijn laatste doelpunt in de Champions League daarvoor dateerde uit 1998.
  9. Maldini (AC Milan), hij is één van de weinige die de Champions League/Europa Cup I vijf keer heeft gewonnen. En met ruim 1000 wedstrijden is hij na het seizoen ’08/’09 gestopt.
  10. Immers (ADO Den Haag), er mocht uiteraard ook geen Nederlands clubicoon ontbreken in deze lijst. Immers is een geboren en getogen Hagenaar. Hij is al heel zijn leven fan en heeft zelfs de Haagse ooievaar op zijn rug getatoeëerd. De kans is zeer onwaarschijnlijk dat hij ooit voor een andere (Nederlandse) club gaat spelen.

Bedankt voor jullie reacties via facebook en mochten jullie het op- of aanmerkingen op deze top 10 voel je vrij om te reageren. Volgende week dinsdag weer een nieuwe top 10! We gaan een kijkje nemen in wondere wereld van het ‘juichen’, sommige spelers hebben dit tot een ware kunst verheven! Suggesties voor deze top 10, leave a comment!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op clubiconen top 10

  1. Leuk lijstje!
    Ben nu al benieuwd naar die van volgende week…..

  2. Alex Eradus zegt:

    Wist je dat Ryan Giggs eigenlijk Ryan Wilson heet en in de jeugdopleiding van Manchester City is begonnen:p haha wikipedia rules!

    Leuke site Chris, ik zal je ondersteunen wanneer mogelijk om je top 10’s compleet je maken! Zo dacht ik bij het juichen recent aan de prachtige wijze van Meneer Kah van Roda JC. Daarnaast kwamen de beelden van Bebeto van het WK 1994 weer boven. (de wieger) en van Eric Cantona na zijn wonderstift.

    Succes!

  3. André Westerbeek zegt:

    Hoi Chris,

    Ik vond Alan Shearer altijd het mooiste juichen. Gewoon met één arm omhoog langs de tribune rennen. Daarnaast moet uiteraard ook de bekende buikschuiver van Pierre van Hooijdonk worden opgenomen in je lijstje. Succes!

Plaats een reactie